Goričankin pohod

Goričankina ekipa ima šport v srcu.

 

Leta nazaj smo uspešno organizirali kolesarski maraton, tokrat pa se stvari lotevamo nekoliko drugače. 

 

Letos bomo premierno izvedli "Goričankin pohod", ki bo dolg kar 37 kilometrov in ga bo moč prehoditi v enem kosu med Trdkovo - Svetim Jurijem - Gradom - Mačkovci - Trdkovo.

Za tiste, ki se vzdržljivostne preizkušnje ne želijo ali ne morejo udeležiti, pa omogočamo tudi krajšo verzijo na delu trase, ki bo potekal na relaciji Trdkova - Sveti Jurij - Grad.

 

Smo zbudili tvoje zanimanje? 

 

Potem sledi objavam na naši spletni strani ter na facebook strani Goričanka, kjer bomo sproti objavljali novice, prijavo, potek, ...

 

Velja? Velja.

 • Datum pohoda: prestavljeno na leto 2023 

  *pohod bomo izvedli v vsakem vremenu.
 • Dolžina pohoda: 37 kilometrov
 • Višinska razlika: za gričevnato Goričko pokrajino smo izbrali trase s skupno kar 800 metrov višinskih vzponov in ravno toliko spustov. Zabavno, kajne?
 • Za koga je pohod primeren?
  Udeležbo na celotni trasi priporočamo telesno dobro pripravljenim pohodnikom.
  Vsem tistim, ki bi radi pri tej izkušnji sodelovali, pa omogočamo udeležbo tudi na polovični trasi in sicer na relaciji Trdkova - Grad.
 • Kje bo pot potekala?
  Večina poti poteka po urejenih, delno tudi asfaltiranih gozdnih cestah, delček poti pa po utrjenih ter asfaltiranih poteh skozi naselja.
 • Več podrobnosti - kmalu!

Eden od odsekov športno-rekreacijske in vztrajnostne pohodne poti Goričankin pohod poteka tudi skozi naselje Dolnji Slaveči.

 

Del naše pohodne trase poteka tudi po Pomurski planinski poti - trasirane pod okriljem Planinske zveze Slovenije. 

 

Za vzdrževanje pohodnih prog, ki trenutno poteka na popolnoma prostovoljni bazi, večinoma skrbi Planinsko društvo Goričko - Tromeja, ki svoje poslanstvo izvaja vestno, inovativno, trajnostno. 

 

Naselje Dolnji Slaveči je eden od samo treh krajev, ki ga prehodimo na delu trase od Svetega Jurija do vasi Grad. 

Del Goričankinega pohoda poteka po urejenih gozdnih in poljskih poteh; del trase vodi po urejenih in asfaltiranih cestah v bližini ali skozi naselja; en del pa poteka po gozdnih odsekih, kjer pot ni shojena.

 

Katera od poti je tebi najljubša?

 

Na pohodni poti ne bo spremstva; poti, odcepi in križišča bodo označena, da se bo vsak pohodnik lahko tudi samostojno znašel.

 

Za vse tiste, ki načrtujejo pohod po celotni trasi bo na voljo več mest za osvežitev, prav tako pa bo ekipa v pripravljenosti na klic, v kolikor bo kateri od pohodnikov potreboval prevoz. Ker trasa ne poteka le po urejenih in prevoznih poteh, bo tudi za vstopna mesta v našo "taxi" službo na voljo dovolj točk, kjer lahko brez skrbi vstopite v transportno vozilo. 

 

Mi že odštevamo. 

Kako se pripravimo na pohod?

 • Izberemo cilj, za katerega smo ustrezno fizično pripravljeni.

  V začetku pohodniške sezone izbiramo krajše relacije, ki jih lahko potem postopno podaljšujemo.
 • Bližnje obvestimo o naši predvideni aktivnosti; sporočimo jim lokacijo in predvideno trajanje tako pohoda kot naše odsotnosti.
 • Izberemo primerna oblačila, ki nam nudijo toplotno in vetrno zaščito; ne pozabimo na rezervna oblačila.
  Pohodniški čevlji morajo biti predvsem udobni, ter imeti kakovosten podplat, ki omogoča varno in učinkovito hojo.

  Prav tako potrebujemo prenosni telefon, manjšo prvo pomoč ter zaščito proti sončnim žarkom (kapa, sončna krema in podobno).
  Ključno opremo sestavljajo še primeren nahrbtnik (max. 20 - 25 litrov s širokim hrbtiščem in mehkimi naramnicami), palice (glede na navade pohodnika) in malica ter napitki v nahrbtniku.