Domač(n)e namestitve, kulinarika, aktivnosti, izleti

Izberi namestitev in tvoje idealne počitnice / idealen izlet med številnimi, raznolikimi ponudniki.

Od preprostih sob do zasebnih hiš z bazenom; z zajtrkom ali lastno kuhinjo, igrala, bazeni, čudoviti razgled,…

Ob tem se lahko odločiš tudi, ali je zate primernejši počitek ali pa si vseeno želiš pohajkovanja – morebiti brez spremstva, morebiti v družbi izletniške skupine. 

Kaj pa prigrizek ali kosilo, dobra vinska kapljica ali žganje? 

V vsakem primeru – ali z nami ali pa s tvojo ekipo – je dan na Goričkem povezan z vsemi sestavinami pokrajine. Vidiš in čutiš naravo; spoznaš ljudi; za trenutek ujameš zgodbe, ki so se rojevale v kamnu in blatu zgrajenih stavb; brbončicam privoščiš okuse, ki jih spravljene v spomin za vedno poneseš s sabo.

Izbira je na dlani – odločitev pa je tvoja. 

  • Grad_goricko_vitezi_bluecam_video

Namigi in doživetja zate:

Goričankin pohod

17. septembra 2022 te vabimo na 37 kilometrov dolgo vzdržljivostno izkušnjo na Goričkem.

Več podrobnosti, trasa pohoda, možnosti prijave in splošni pogoji bodo objavljeni na posebni povezavi:

https://dozivi-goricko.si/goricankin_pohod

Namestitve

Preišči možnosti bivanja na Goričkem. Ponudba namestitvenih možnosti je raznolika, kakor pokrajina sama. Grajske sobane, turistične kmetije, gostišča, glampingi in najemi hiš – samostojnih ali v mini naseljih. 

Seznam se dopolnjuje, zato lahko – če v rubriki ne najdeš nič ustreznega – posreduješ tudi tvoje želje na mail: [email protected] .

Z veseljem bomo med ponudniki izbrskali kaj ustreznega tudi zate. 

Degustacije in kulinarika

Kulinarika Goričkega je preprosta in razgibana – kakor pokrajina sama. V sebi nosi okuse domačnosti in prepletanja kultur in ljudi na tem območju.

Ker Goričko spada v Prekmurje in širše v Pomurje, vsebuje značilnosti pokrajine, pa tudi vplive kulinarike bližnjih držav. 

Bujta repa, bučno olje, gibanica, pereci, marmelade, likerji, žganja, ajda, šunka, vino, … vse to je pripravljeno za pokušine, pa je to šele začetek. Doživi Goričko skozi vsa čutila – še posebej skozi čut okusa

Izleti

Številni posamezniki, društva, zavodi in projekti so nastali, da bi omogočili obisk Goričkega in doživetij v tem delu Slovenije in Evrope.

Eden od predlogov glasi takole:

Dobro jutri ob izviru slatine – v Nuskovi je izvir z železom bogate mineralne vode, povezan z zanimivimi dejstvi o vulkanu, delovanju podzemlja, strugo potoka Ledave. Odkrivanje pestrosti in zgodb Goričke pokrajine se od tukaj seli v evangeličansko cerkev, kjer izveš marsikaj zanimivega o življenju v »gmajni«, pa tudi o reku Cuius regio, eius rellgio. Pri tem reku ima vidno vlogo največji grad v Sloveniji, ki za mogočnim zidovjem namesto grajski gospodi zdaj nudi zavetje upravi Krajinskega parka Goričko. V nekdanjih sobanah pa so uredili tudi črno kuhinjo z odprtim ognjiščem ter prostore in pripomočke za nekdaj znane rokodelske dejavnosti pokrajine. Od tu naprej pa lahko gremo na degustacijo sirov, jogurtov, medenjakov, vina; na odlično domače kosilo ali pa v tropski vrt.

Tvoje povpraševanje za izlet nam pošlji na naslov: [email protected] 

Dogodki

Pohodi, sejmi, koncerti; kino pod zvezdami in sprehod z zeliščarjem. Vsi dogodki, ki jih je vredno obiskati – zaradi spoznavanja tradicije, nakupov vrednih lokalnih izdelkov, druženja in skrbi za lastno zdravje. Spremljaj naš koledar dogodkov in se udeleži dogodka po lastni izbiri.

Koristno za lokalne ponudnike

Kdo in kako lahko svojo ponudbo uvrsti na stran Doživi Goričko?

Dobrodošli, lokalni ponudniki

K sodelovanju na strani dozivi-goricko.si ste vabljeni vsi ponudniki, ki že sprejemate popotnike, turiste ali pa to šele načrtujete. Stran je primerna tako za ponudnike namestitev, gostinske obrate, turistična in kulturna društva in ponudnike, absolutno pa za vse, ki pridelujete in predelujete domače goričke dobrote.

Posredujte nam vašo ponudbo

Vašo predstavitev ali željo po sodelovanju lahko pošljete na e-naslov: [email protected] in člani naše ekipe bodo poskrbeli, da bo po dogovoru z vami vaša ponudba v najkrajšem možnem času objavljena na spletni strani, prav tako pa boste deležni številnih bonitet, ki se bodo sčasoma še povečevale.

Skupaj zmoremo več

Naša želja in vizija je, da stran ne bo sama sebi namen. Ker je eno naših glavnih vodil v poslovanju to, da domače pokrajine nimamo le v imenu, ampak predvsem v srcu, se bomo predano in v dobrobit naših obiskovalcev potrudili, da bomo primerno in aktivno zastopali vse, ki nam že zaupate ali pa se še priključujete.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja